Dulce de leche (Prăjitură argentiniană)
Printre felurile de mâncare tipic argentiniene se numără şi prăjitura Dulce de leche, o cremă caramel preparată din lapte fierbinte, zahăr şi, eventual, vanilie.
Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) - Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 5 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 50 g unt 50 ml lapte 1 praf de copt
200 g zahăr
100 ml lapte
100 g unt
2 linguri amidon
100 g ciocolată albă pentru decor
Dulce de leche (Prăjitură argentiniană) - Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul, adaugi untul, laptele, făina cernută cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia. O torni într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 35 de minute. Topeşti zahărul până se caramelizează, adaugi untul, laşi să se topească, apoi stingi cu laptele cald şi laşi să fiarbă până se omogenizează totul. Pui şi amidonul, mai dai crema într-un clocot şi dai compoziţia deoparte. Tai blatul răcit în două, îl umpli cu jumătate din crema caramel. Îmbraci prăjitura cu crema rămasă şi decorezi cu ciocolată albă răzuită cu un cuţit.