Ecler cu ciocolată fără coacere
Prăjitura ideală când te grăbeşti sau nu vrei să coci la cuptor, iar copiii vor ceva dulce.
Cum se prepară eclerul cu ciocolată fără coacere
- 1 cană şi trei sferturi de smântână
- opţional - 3 linguri de zahăr şi 1 lingură vanilie
- 2 plicuri de praf de budincă de vanilie
- 600 ml lapte
- 1 pachet de biscuiţi simpli
- 50 g pudră de cacao
- 175 g zahăr
- 60 ml lapte
- 115 g unt
- 1 lingură vanilie
Într-o tavă de cuptor, pui un strat de biscuiţi. Într-un bol mediu, pune smântâna (şi opţional 3 linguri de zahăr şi 1 lingură de vanilie). Bate la viteză medie timp de aproximativ 4 minute până când devine frişcă.
Într-un castron torni laptele şi cele 2 plicuri de praf de budincă de vanilie. Bate la viteză medie timp de circa 2 minute. Amestecă frişca cu crema de budincă până când se combină.
Adaugă jumătate din crema de budincă peste stratul de biscuiţi. Foloseşte o spatulă pentru a o întinde în mod uniform peste stratul de biscuiţi. Repetă cu încă un strat de biscuiţi şi cu restul cremei de budincă. Adaugă un strat final de biscuiţi deasupra.
Într-o cratiţă, adaugă cacaua, laptele şi zahărul şi lasă-le pe foc până începe laptele să clocotească şi mai lasă să fiarbă încă 1 minut, amestecând constant.
Ia cratiţa de pe aragaz şi las-o să se răcească puţin. Continuă să amesteci şi adaugă untul şi vanilia, amestecând până când untul s-a topit şi formează o glazură omogenă de ciocolată. Imediat toarn-o peste ultimul strat de biscuiţi, acoperind perfect. Ţine prăjitura la frigider peste noapte.
Sursa: http://onelittleproject.com