Ecler cu ciocolată fără coacere

18 ianuarie 2018   Altele

Prăjitura ideală când te grăbeşti sau nu vrei să coci la cuptor, iar copiii vor ceva dulce.

Cum se prepară eclerul cu ciocolată fără coacere

  • 1 cană şi trei sferturi de smântână
  • opţional - 3 linguri de zahăr şi 1 lingură vanilie
  • 2 plicuri de praf de budincă de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 1 pachet de biscuiţi simpli

  • 50 g pudră de cacao
  • 175 g zahăr
  • 60 ml lapte
  • 115 g unt
  • 1 lingură vanilie

Într-o tavă de cuptor, pui un strat de biscuiţi. Într-un bol mediu, pune smântâna (şi opţional 3 linguri de zahăr şi 1 lingură de vanilie). Bate la viteză medie timp de aproximativ 4 minute până când devine frişcă.

Într-un castron  torni laptele şi cele 2 plicuri de praf de budincă de vanilie. Bate la viteză medie timp de circa 2 minute. Amestecă frişca cu crema de budincă până când se combină.

Adaugă jumătate din crema de budincă peste stratul de biscuiţi. Foloseşte o spatulă pentru a o întinde în mod uniform peste stratul de biscuiţi. Repetă cu încă un strat de biscuiţi şi cu restul cremei de budincă. Adaugă un strat final de biscuiţi deasupra.

Într-o cratiţă, adaugă cacaua, laptele şi zahărul şi lasă-le pe foc până începe laptele să clocotească şi mai lasă să fiarbă încă 1 minut, amestecând constant.

Ia cratiţa de pe aragaz şi las-o să se răcească puţin. Continuă să amesteci şi adaugă untul şi vanilia, amestecând până când untul s-a topit şi formează o glazură omogenă de ciocolată. Imediat toarn-o peste ultimul strat de biscuiţi, acoperind perfect. Ţine prăjitura la frigider peste noapte.

Sursa: http://onelittleproject.com

Mai multe