Ecler cu vanilie şi ciocolată
Fă-le celor mici o surpriză cu aceste ecleruri savuroase.
Ingrediente Pentru aluat 100 ml apă 120 ml lapte 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 6 linguri făină
500 ml lapte clocotit
1/2 baton vanilie
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
60 g făină,
50 g margarină
100 g ciocolată menaj
100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Se pun la fiert laptele, apa, sarea, untul şi zahărul. Când începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând continuu. Când se răceşte compoziţia, se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă şi se amestecă bine, să se omogenizeze aluatul. Într-o tavă unsă, se pun cu poşul bastonaşe din aluat, late de 2 cm. Se coc circa 30 de minute, la foc mic, se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate.
Laptele cu batonul de vanilie se dau într-un clocot, se acoperă vasul şi se lasă deoparte. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele călduţ. Se pune la foc, amestecând continuu, până când crema se îngroaşă. Se dă deoparte, se adaugă margarina şi se freacă până se răceşte compoziţia.
Ciocolata se topeşte în frişca fierbinte, dar fără să dea în clocot. Se dă la rece, după care se mixează. Se umplu eclerurile cu crema de vanilie şi se ornează cu cea de ciocolată.