Ecler cu vanilie şi ciocolată

28 februarie 2015   Altele

Fă-le celor mici o surpriză cu aceste ecleruri savuroase.

Ingrediente Pentru aluat 100 ml apă 120 ml lapte 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 6 linguri făină

500 ml lapte clocotit

1/2 baton vanilie

6 gălbenuşuri

200 g zahăr

60 g făină,

50 g margarină

100 g ciocolată menaj

100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare

Se pun la fiert laptele, apa, sarea, untul şi zahărul. Când începe să fiarbă, se ia vasul de pe foc, se adaugă făina, amestecând continuu. Când se răceşte compoziţia, se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă şi se amestecă bine, să se omogenizeze aluatul. Într-o tavă unsă, se pun cu poşul bastonaşe din aluat, late de 2 cm. Se coc circa 30 de minute, la foc mic, se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate.

Laptele cu batonul de vanilie se dau într-un clocot, se acoperă vasul şi se lasă deoparte. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele călduţ. Se pune la foc, amestecând continuu, până când crema se îngroaşă. Se dă deoparte, se adaugă margarina şi se freacă până se răceşte compoziţia.

Ciocolata se topeşte în frişca fierbinte, dar fără să dea în clocot. Se dă la rece, după care se mixează. Se umplu eclerurile cu crema de vanilie şi se ornează cu cea de ciocolată.

Mai multe