Empanada cu ouă

9 decembrie 2013   Altele

Ingrediente:

Pentru aluat: 300 g făină de grâu o lingură zahăr 2 linguri ulei de măsline o lingură sare

unei de măsline

o ceapă

180 g felii subţiri de şuncă afumată

o conservă de boabe de fasole

o linguriţă praf de chili

câte un ou pentru fiecare plăcintă

sare

Mod de preparare:

Se prepară aluatul.Se dizolvă drojdia în 150 ml apă caldă şi se lasă câteva minute ca să se umfle. Se face o gropiţă în făină şi se toarnă în ea drojdie amestecată cu sare şi zahăr. Se frământă până se încorporează ingredientele. Se obţine un aluat maleabil şi fin. Se frământă 10 minute, apoi i se dă forma unei mingi, se întinde puţin, se formează din nou o minge şi se pune într-un vas. Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă să stea cam 2 ore, într-un loc cald. Se prepară umplutura. Se încălzeşte puţin ulei într-o tigaie mare, se adaugă ceapa curăţată şi tocată, se căleşte camd 5 minute, apoi se adaugă bucăţile de şuncă şi boabele de fasole scurse. Se lasă amestecul pe foc 5 minute, apoi se adaugă praful de chili şi se ia tigaia de pe foc. Se încălzeşte cuptorul la 120 de grade C. Aluatul se presară cu făină şi se întinde cu mâinile. Se taie în formă de cercuri cu diametrul de 20 cm. Se pun cercurile de aluat pe o tavă unsă cu ulei. Se pune umplutura pe jumătate din suprafaţa cercurilor. Se face o gropiţă în mijlocul aluatului şi se pune un ou, apoi se sărează. Marginile aluatului se umezesc, apoi se îndoaie jumătatea liberă pentru umplutură. Se ung plăcintele cu ulei, apoi se pun la cuptor 15 minute.

Le puteţi servi cu salată!

Dificultate medie

Timp de preparare: 2h 30'

4 porţii

Mai multe