Empanadas cu carne şi ciuperci
Empanadas este un antreu tradiţional din Galicia, o regiune spaniolă cu ieşire la mare, de o frumuseţe rară.
Iată de ce ingrediente ai nevoie dacă vrei să prepari această mâncare cu specific.
Pentru aluat
300 g făină 200 g unt 2 ouă ½ linguriţă sare
Pentru umplutură
500 g carne tocată pui
200 g ciuperci
2 legături ceapă verde
3 căţei usturoi
1 morcov
boia iute
cimbru
sare
piper
ulei
pătrunjel
Preparare
Într-un vas, amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe. Adaugi ouăle, sarea şi frămânţi un aluat pe care îl dai la frigider 20 de minute.
Pentru umplutură, cureţi legumele, verdeţurile şi le speli. Tai mărunt ciupercile, razi morcovul, zdrobeşti usturoiul şi toci ceapa verde. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa, usturoiul şi morcovul ras.
Adaugi carnea de pui tocată şi o căleşti până când scade toată zeama. Adaugi ciupercile, pătrunjelul tocat şi condimentezi cu boia iute, cimbru, piper şi sare, după gust.
Dai tigaia deoparte şi laşi umplutura să se răcească. Scoţi aluatul de la frigider şi întinzi o foaie subţire de aproximativ 1 cm.
Tai cercuri cu diametrul de 10 cm. În mijlocul lor pui o lingură de umplutură. Le împătureşti şi le presezi pe margini.
Într-o tavă, tapetată în prealabil cu ulei şi făină, aşezi pateurile cu carne. Dai la cuptor în jur de 40 de minute, până se rumenesc frumos. Serveşti empanadas calde, însă sunt excelente şi reci.