Escalop de vită cu măsline

18 februarie 2016   Altele

Beneficiile măslinelor asupra sănătăţii sunt nenumărate, indiferent dacă le foloseşti în mâncare sau le consumi ca atare. Reţeta noastră de escalop de vită cu măsline pe care ţi-o propunem azi este una foarte gustoasă şi te invităm să o încerci.

Escalop de vită cu măsline - Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de vită 3 căţei usturoi 100 g unt 50 ml ulei făină 100 ml suc de roşii 200 g roşii cherry 100 g măsline întregi busuioc proaspăt 1 ceapă 100 ml vin alb sau roşu sare

Escalop de vită cu măsline - Mod de preparare

Tai carnea, o baţi ca pentru şniţele şi o presari cu sare, după gust. Dai fiecare bucată de carne prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi.

Separat, topeşti untul şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate feliuţe, apoi adaugi carnea, torni apă cât să fie acoperită şi sucul de roşii. După 10 minute, adaugi roşiile întregi sau tăiate pe jumătate şi măslinele. După alte 10 minute torni vinul şi laşi la foc potrivit până scade sosul. Presari busuioc proaspăt.

Mai multe