Fasole călită cu legume
Pentru zilele de post, şi nu numai, prepară această fasole călită cu legume. Vei avea o masă savuroasă şi cu puţine calorii.
De ce ai nevoie pentru fasole călită cu legume
500 g fasole boabe
3 linguri ulei
1 morcov
1 ceapă
2 ardei copţi pe flacăra de la aragaz
3 linguri pastă de tomate
1 linguriţă boia de ardei
1 praf de sare
piper
apă
pătrunjel
Cum se prepară fasolea călită cu legume
Înmoia fasolea în apă rece cu o seară înainte. A doua zi o scurgi, adaugi din nou apă, o laşi să clocotească 5 minute, apoi o scurgi şi o speli. O pui din nou la fiert în apă cu sare şi o laşi să fiarbă până când începe să se înmoaie.
Separat, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi morcovul tocate, până când ceapa devine sticloasă. Condimentezi cu sare, piper şi boia de ardei, laşi 1-2 minute, apoi adaugi fasole boabe şi zeamă în care au fiert, doar cât să le acoperi. Acoperi tigaia şi laşi să fiarbă 15-20 de minute, apoi adaugi ardeii copţi curăţaţi şi tocaţi şi laşi să fiarbă până scade. Serveşti fasolea cu pătrunjel tocat.
Sursa https://cookinglsl.com