File de cod cu piure de morcovi
Astăzi pregătim ceva mai special...
Ingrediente:
4 fileuri de cod 1 lingură ulei de măsline cimbru 1 ardei iute 1 ceapă 1 dovlecel busuioc 1 lămâie sare piper
Pentru piure:
1 kg de morcovi carotte
2 linguri smântână
1 lingură unt topit
500 ml lapte dulce
1 linguriţă rasă zahăr
sare
piper
codiţe de ceapă verde pentru decor
Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt, se căleşte în uleiul bine încins până se înmoaie, se adaugă dovlecelul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, ardei iute, sare şi piper, după gust. Se lasă să se călească toate ingredientele până se înmoaie, apoi se iau de pe foc. Se aşază fileurile de peşte pe planşetă, se pudrează cu cimbru, busuioc, sare şi piper, după gust, se adaugă puţină umplutură, se rulează şi se prind la capăt cu o scobitoare. Se aşază rulorile într-o tavă, se stropesc cu zeamă de lămâie şi ulei, apoi se introduc în cuptorul bine încins, pentru circa 25 de minute. Se curăţă morcovii, se spală, se taie rondele şi se fierb în lapte îndoit cu apă şi cu puţină sare, până se înmoaie. Se strecoară, se amestecă cu smântână, unt, zahăr, sare şi piper, după gust, şi se mixează până se obţine un piure.
Se servesc rulourile de peşte garnisite cu piure de morcovi şi decorate cu codiţe de ceapă verde.