File de peşte pane

9 noiembrie 2014   Altele

Vi s-a făcut poftă de peşte? Dar cum aţi vrea să fie reţeta? Mai simplă sau mai elaborată. Dacă nu aveţi mult timp la dispoziţie, aceasta este cea mai bună variantă.

Ingrediente

4 bucăţi file de peşte 3 ouă făină pesmet 200 ml apă minerală zeama de la o lămâie sare piper ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Fileurile de peşte se taie în două, se usucă cu prosoape absorbante, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă la rece circa 30 de minute, să se condimenteze.

Între timp, se bat ouăle cu un praf de sare, trei linguri de făină şi se subţiază cu apă minerală până se obţine un aluat ca pentru clătite. Se pudrează fileurile de peşte cu

făină, se trec prin aluatul de clătite, prin pesmet şi se prăjesc în ulei bine încins până se rumenesc frumos pe ambele părţi.

Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces. Se servesc calde.

Mai multe