File de somon marinat în lapte bătut
Laptele bătut te ajută în această reţetă, în sensul că va face carnea de somon mai moale, iar în acelaşi timp, o menţine suculentă în timp ce se coace. În plus, crusta de migdale îi dă un plus de savoare acestui tip de peşte, extrem de bogat în acizi graşi Omega-3.
File de somon marinat în lapte bătut - Ingrediente
80 ml lapte bătut (degresat) 4 fileuri de somon, scurse şi şterse cu un prosop absorbant
Pentru crustă
40 g fulgi de ovăz mărunţiţi, nefierţi
30 g migdale feliate
1 linguriţă oregano uscat, mărunţit
½ linguriţă usturoi pudră
½ linguriţă paprika
¼ linguriţă sare
¼ linguriţă piper negru măcinat
2 linguri ulei, pentru uns tava
File de somon marinat în lapte bătut - Mod de preparare
Torni laptele bătut într-o farfurie adângă, adaugi fileurile de somon şi le întorci pe toate părţile, ca să le acoperi bine. Dai la frigider farfuria, acoperită, între 10 minute şi o oră.
Între timp, într-un vas adânc, amesteci toate ingredientele pentru crusta somonului: fulgii de ovăz, migdalele, oregano, usturoiul sub formă de pudră, paprika, sare şi piper. Le laşi deoparte.
Când somonul s-a marinat, încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin ulei. Scoţi un file de peşte din marinată, scurgi excesul de lapte bătut, dai peştele prin amestecul de fulgi de ovăz şi migdale şi îl întorci pe toate părţile, să se acopere uniform.
Repeţi procedura cu celelalte fileuri, le aşezi pe rând în tava unsă. Dacă e cazul, pulverizezi somonul cu puţin spray pentru gătit. Dai tava la cuptorul încins 10-12 minute, până când somonul este rumenit după placul tău.
Sursa: www.heart.org. Foto: chefmichaelsmith.com