Foitaj cu salam
Când oaspeţii ţi-au trecut pe nepusă masă pragul casei, îi poţi servi cu un aperitiv rapid de foitaj cu salam.
Ce ai nevoie › 1 foaie de aluat foitaj › 100 g salam Chorizo › 300 g roşii › busuioc proaspăt › 1 gălbenuş › 100 g parmezan ras › sare › ulei de măsline
Tai din aluatul de foitaj dreptunghiuri de mărime potrivită. Feliuţele de salam Chorizo le înjumătăţeşti.
Speli roşiile şi le ştergi pe şerveţele de bucătărie. Le tai jumătăţi. Baţi gălbenuşul, îl amesteci cu parmezan şi
sare, după gust. Aşezi bucăţile de foitaj într-o tavă pe hârtie de copt, le ungi cu amestecul de ou şi jumătate din cantitatea de parmezan. Aşezi feliuţele de salam Chorizo. Continui cu roşiile, apoi presari parmezanul rămas şi introduci forma la cuptor, până se rumeneşte foitajul.
Stropeşti cu ulei de măsline. Toci o parte din busuioc şi-l presari, iar cu câteva frunze decorezi acest foitaj cu salam.
Foitaj cu ficatei si verdeturi
Foitaj cu ficatei si verdeturi