FOTO Brioşe cu alune şi gem

8 septembrie 2015   Altele

Am profitat de un borcan de gem rămas de anul trecut în cămară şi de nişte alune rămase de la o petrecere recentă, şi am pregătit cele mai bune brioşe cu alune şi gem.

Brioşe cu alune şi gem - Ingrediente

4 ouă 150 g zahăr pudră 200 g unt 150 g făină 2 linguriţe praf de copt 8 linguri lapte 1 esenţă de vanilie 150 g stafide 150 g alune mărunţite 150 g gem de prune 2 linguri alune tocate pesmet pentru tapetat formele

Brioşe cu alune şi gem - Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă cu jumătate din zahăr. Untul moale se bate cu restul de zahăr, se adaugă gălbenuşurile, esenţa şi se mixează foarte bine.

Se adaugă laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează albuşul foarte uşor, stafidele şi alunele mărunţite.

Se ung formele de brioşe (sau castronele termorezistente mai mici) cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se toarnă 1/3 din aluat în forme, se pune gem, apoi se completează formele cu aluat.

Tava de aragaz pe care s-au aşezat formele se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în forme şi se decorează cu alunele tocate.

Mai multe