FOTO Ce nu ştiai despre ceaiul alb
Cantitatea mare de antioxidanţi îi conferă ceaiului alb un efect antimicrobian, acesta distrugând în câteva minute un număr foarte mare de bacterii. Substanţele lui active întăresc sistemul imunitar şi ameliorează simptomele răcelii şi ale gripei.
Ceaiul alb provine din frunzele şi mugurii plantei Camellia sinensis, cultivată în China şi, de puţin timp, a început să fie plantat în Taiwan, India, Thailanda şi estul Nepalului. Frunzele şi mugurii de usucă la soare înainte de a fi procesate pentru a preveni oxidarea.
Numele de ceai alb vine de la firişoarele argintii de pe mugurii nedeschişi, ceea ce dau o tentă argintie plantelor. Culoarea băuturii nu este albă sau incoloră, ci uşor gălbuie. Savanţii şi negustorii de ceai nu sunt în general de acord cu privire la prima producţie de ceai alb. Ceea ce este cunoscut este că producerea ceaiului alb este veche de 200 ani.
FOTO pinterest.com