FOTO Clătite cu ardei şi brânză de capră
Un mic dejun copios în familie este ceea ce îşi doreşte fiecare dintre noi. Poţi da startul cu nişte clătite cu ardei şi brânză de capră, pentru care lista de ingrediente pare neînsemnată când ştii ce gust delicios obţii la final.
Clătite cu ardei şi brânză de capră - Ingrediente
2 ardei graşi roşii 200 ml lapte 200 g făină 1/2 linguriţă praf de copt sare piper 3 ouă 2 linguri măsline negre tocate mărunt 1 lingură pătrunjel verde tocat ulei pentru prăjit
100 g brânză de capră
măsline
ardei gras roşu copt
pătrunjel verde
Clătite cu ardei şi brânză de capră - Mod de preparare
Se spală ardeii graşi, se taie în jumătate, se curăţă de seminţe şi se pun pe grătar până când se coc şi se pot curăţa de coajă.
Se pun ardeii într-o pungă de plastic, se lasă să se răcească, după care se curăţă de coajă, se taie bucăţi, se pun în blender împreună cu laptele şi se mixează.
Se cerne făina într-un castron, se adaugă praful de copt, sare şi piper, după gust. Se pun ardeii mixaţi cu laptele, ouăle şi se amestecă până când aluatul este omogen.
Se adaugă în aluat pătrunjelul verde, măslinele tocate şi se amestecă din nou. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să se odihnească circa 30 de minute.
Într-o cratiţă de miniclătite cu puţin ulei încins se toarnă cantităţi mici de aluat. Se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.
Se decorează clătitele cu brânză de capră sfărâmată, ardei gras roşu copt, măsline şi pătrunjel verde.