FOTO Cum să faci ouă în pâine
Pentru a pregăti ceva de mâncare nu sunt suficiente doar ingredientele, banii şi timpul, ci şi buna dispoziţie, imaginaţia şi ingeniozitatea. Un fel de mâncare devine complex şi foarte bun atunci când are un aspect plăcut. O mâncare poate arăta foarte bine, dar gustul să nu fie pe măsură sau invers.
Pentru ca o reţetă să aibă succes garantat trebuie să apelăm la mici tehnici. Ouăle ochiuri servite pe farfurie au devenit deja banale. Este foarte uşor să facem un ou ochi la micul dejun, dar cu singura simţim că ne lipseşte ceva. Ceea ce lipseşte este... aspectul.
Ouăle servite în pâine au un aspect mai plăcut decât atunci când le servim pe farfurile. În acest caz avem posibilitea de a adăuga şi alte ingrediente. Iată câteva propuneri.
Ingrediente: ouă (câteva vreţi să faceţi) bacon cârnaţi sosuri după preferinţe ceapă caramelizată muştar salam
Dacă preferaţi brânza puteţi încerca următoarea combinaţie.
gorgonzola
caşcaval
brânză de capră
alt sortimet de brânză
Pentru cei care preferă legumele şi verdeţurile.
spanac
ceapă verde
ardei roşu
corinadru
alte legume/verdeţuri
Mod de preparare:
Puteţi folosi oricare din ingrediente de mai sus atât separt, cât şi combinate sau chiar toate. Depinde doar de alegerile şi preferinţele voastre. Fiecare ingredient trebuie tăiat cât mai mărunt şi gătit în prealabil dacă este necesar.
Luaţi câteva chifle sau pâinici, tăiaţi o felie mică deasupra, apoi scobiţi miezul.
Folosind o pensulă, ungeţi fiecare pâinică în parte cu ou.
Adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi pâinicile pe o tavă.
Apoi adăugaţi ingredientele pe care le doriţi, iar la sfârşit puneţi în pâine, deasupra ingredientelor, un ou.
Daţi la cuptor!
Sursa: step-by-step-recipes.com