FOTO Cum să faci ouă în pâine

11 aprilie 2014   Altele

Pentru a pregăti ceva de mâncare nu sunt suficiente doar ingredientele, banii şi timpul, ci şi buna dispoziţie, imaginaţia şi ingeniozitatea. Un fel de mâncare devine complex şi foarte bun atunci când are un aspect plăcut. O mâncare poate arăta foarte bine, dar gustul să nu fie pe măsură sau invers.

Pentru ca o reţetă să aibă succes garantat trebuie să apelăm la mici tehnici. Ouăle ochiuri servite pe farfurie au devenit deja banale. Este foarte uşor să facem un ou ochi la micul dejun, dar cu singura simţim că ne lipseşte ceva. Ceea ce lipseşte este... aspectul.

Ouăle servite în pâine au un aspect mai plăcut decât atunci când le servim pe farfurile. În acest caz avem posibilitea de a adăuga şi alte ingrediente. Iată câteva propuneri.

Ingrediente: ouă (câteva vreţi să faceţi) bacon cârnaţi sosuri după preferinţe ceapă caramelizată muştar salam

Dacă preferaţi brânza puteţi încerca următoarea combinaţie.

gorgonzola

caşcaval

brânză de capră

alt sortimet de brânză

Pentru cei care preferă legumele şi verdeţurile.

spanac

ceapă verde

ardei roşu

corinadru

alte legume/verdeţuri

Mod de preparare:

Puteţi folosi oricare din ingrediente de mai sus atât separt, cât şi combinate sau chiar toate. Depinde doar de alegerile şi preferinţele voastre. Fiecare ingredient trebuie tăiat cât mai mărunt şi gătit în prealabil dacă este necesar.

Luaţi câteva chifle sau pâinici, tăiaţi o felie mică deasupra, apoi scobiţi miezul.

Folosind o pensulă, ungeţi fiecare pâinică în parte cu ou.

Adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi pâinicile pe o tavă.

Apoi adăugaţi ingredientele pe care le doriţi, iar la sfârşit puneţi în pâine, deasupra ingredientelor, un ou.

Daţi la cuptor!

Sursa: step-by-step-recipes.com

Mai multe