FOTO Găluşte din orez cu carne de vită

23 iunie 2015   Altele

Aceste găluşte din orez cu carne de vită sunt absolut desăvârşite dacă doloseşti şi puţin parmezan în compoziţie. Parmezanul este o brânză tare, originară din Italia, dar care este folosită în bucătăriile din întreaga lume. Cu toate acestea, numai brânza produsă în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua şi Bologna este considerată adevăratul parmezan. Dacă vrei să foloseşti parmezan la reţetele tale de paste, pizza sau de gratinuri, este indicat să iei o bucată întreagă, nu gata rasă. Aşa îşi păstrează aroma şi consistenţa şi nu se usucă prea repede.

Găluşte din orez cu carne de vită - Ingrediente

2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne de vită tocată 2 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel verde 150 g parmezan sau caşcaval ras 3 linguri ulei de măsline 3 ouă 2 gălbenuşuri ulei de floarea-soarelui pentru prăjit făină pesmet sare piper

Găluşte din orez cu carne de vită - Mod de preparare

Mai întâi se pune orezul la fiert în trei căni cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol.

Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez, se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează foarte bine.

Ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie bucăţi mici şi subţiri, iar şunca se taie cubuleţe. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc împreună. Se lasă să scadă zeama şi se pune carnea tocată. Se amestecă şi se toarnă 200 ml de apă.

Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă 2-3 minute. Se pune la final pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasă să se răcească.

Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşază în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura. Se pune o lingură din compoziţia de carne, se acoperă cu orez şi se dă forma rotundă. Se continuă aşa până se termină ingredientele.

Găluştele se trec prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi se scot pe prosoape absorbante.

Mai multe