FOTO Linte cu piept de raţă

10 iulie 2015   Altele

Lintea este plină de fibre şi de zaharuri sănătoase. Există mai multe feluri de linte, maro, verde, galbenă, roşie şi roz, dar cele mai întâlnite soiuri la noi în bucătărie sunt verde şi maro. Prepară şi tu linte cu piept de raţă sau cu orice alt tip de carne doreşti.

Linte cu piept de raţă - Ingrediente

1 morcov 1 rădăcină pătrunjel ½ rădăcină ţelină 1 ceapă 4 roşii 2 linguri ulei 400 g de linte 1 vârf de cuţit coriandru 1 vârf de cuţit piper 600 ml supă de legume 800 g piept de raţă 2 linguriţe condimente uscate de pasăre 2 linguri oţet balsamic ulei pentru prăjit 1 lingură busuioc verde tocat sare

Linte cu piept de raţă - Mod de preparare

Se curăţă morcovul, pătrunjelul, ţelina şi se taie cubuleţe împreună cu ceapa şi roşiile. Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun legumele şi se călesc cinci minute.

Se adaugă lintea, se amestecă, se condimentează cu coriandru, piper şi se toarnă supa. Se fierbe, la foc mic, aproximativ 25-30 de minute.

Pieptul de raţă se dezosează, se spală şi se usucă cu prosoape absorbante. Se crestează pe partea cu piele, se presară cu condimente uscate şi se lasă la frigider pentru 10 minute. Se prăjeşte carnea în ulei încins.

Se toarnă oţetul balsamic peste amestecul de linte, se adaugă busuiocul tocat fin, sare, după gust, şi se amestecă. Se serveşte fierbinte, cu felii de piept de raţă.

Mai multe