FOTO Prăjitură cu căpşuni

2 mai 2015   Altele

Poţi pregăti această prăjitură cu căpşuni pentru familia ta, un adevărat răsfăţ de culoare şi gusturi. Care e reţeta? păi, o ai mai jos şi este foarte simplă.

Ingrediente

Pentru aluat 6 ouă 200 g făină 150 g zahăr pudră 1 pacheţel zahăr vanilat 1 pacheţel praf de copt Pentru umplutură 400 g frişcă lichidă 400 g brânză de vaci cremoasă 500 g căpşuni 50 g migdale tăiate zahăr, după gust

Mod de preparare

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu 100 g zahăr. Gălbenuşurile se mixează cu restul zahărului până devin o spumă.

Se amestecă întâi jumătate din albuşurile bătute cu gălbenuşurile şi apoi se pune şi restul albuşului. Se pune şi făina cernută cu praful de copt.

Într-o tavă dreptunghiulară unsă cu grăsime şi presărată cu făină (în care ai aşezat hârtie de copt) se toarnă aluatul şi se dă la cuptor pentru 35 de minute.

Blatul se lasă să se răcească şi se taie în două pe orizontal. Partea de jos se pune într-o tavă.

Se bate frişca, iar brânza de vaci se amestecă cu zahăr după gust, şi apoi se adaugăfrişca. Se spală căpşunile şi se taie în sferturi.

Se unge aluatul cu crema rezultată din frişcă şi brânză de vaci şi se acoperă cu căpşuni. Se pune deasupra celălalt blat.

Se unge suprafaţa cu crema care a rămas şi se decorează cu căpşuni. Se dă la rece şi se serveşte tăiată bucăţi şi garnisită cu felii de migdale.

Mai multe