FOTO Prăjitură cu pepene roşu

7 septembrie 2014   Altele

Aromat şi parfumat, pepenele roşu e perfect într-un desert preparat la sfârşit de săptămână.

Ingrediente

Pentru aluat

4 linguri ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/2 linguriţă amoniac nestins esenţă de vanilie făină cât cuprinde

Pentru umplutură

½ pepene roşu

1 l vin alb dulce

4 pliculeţe gelatină

1 esenţă de vanilie

100 g zahăr

Pentru decor

250 g frişcă

1 lămâie

Mod de preparare

Pasul 1

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă împreună cu făina cernută un aluat potrivit de tare. Pe o planşetă se întinde o foaie subţire, din care se taie, cu ajutorul marginilor unei miniforme de tort, patru cerculeţe (se poate alege şi o formă mai mare). Se aşază cele patru cerculeţe într-o tavă în care s-a pus hârtie de copt şi se coc timp de 15 minute, după care se lasă la răcit.

Pasul 2

Gelatina se pune la înmuiat pentru 20 de minute în 250 ml vin. Se pune apoi într-o cratiţă pe foc, se adaugă zahărul, esenţa de vanilie şi vinul rămas. Amestecul se lasă pe foc până se topeşte zahărul şi se dizolvă gelatina, după care se dă la răcit.

Pasul 3

Pepenele se curăţă de sâmburi şi se taie cubuleţe potrivite ca mărime (ca în imagine). În miniformele de tort (sau în forma mare) se tapetează marginile cu ajutorul unui plastic mai tare sau

cu folie de aluminiu, se aşază cerculeţele coapte, peste care se pun cubuleţele de pepene.

Pasul 4

În forme, peste pepene, se toarnă gelatina ca să acopere cubuleţele de pepene şi se dă la frigider două ore, pentru a se închega gelatina. Se scot din forme, se aşază pe farfurii şi se ornează cu frişcă şi lămâie tăiată fâşii subţiri cu ajutorul unui cuţit special sau al curăţătorului de legume.

sursa foto: Image Food

Mai multe