FOTO Pui fript cu lămâie şi busuioc

9 mai 2014   Altele

„Ce mai gătim astăzi?” Cam asta este întrebarea pe care şi-o pune în fiecare zi orice gospodină. Cel mai simplu este să fugim repede la piaţă, să luăm cele mai banale ingrediente şi să facem un preparat pe măsură. Astăzi, luăm de la piaţă carne de pui, câteva frunze de busuioc şi o lămâie. Restul ingredientelor sigur le ai prin cămară. Iată cum prepari un prânz uşor, rapid şi delicios.

Ingrediente:

2 piepturi de pui (fără os şi fără pieliţă) 1 lămâie 8-10 frunze de busuioc 2 căţei de usturoi ½ ceaşcă ulei de măsline ¼ cană oţet sare piper

Mod de preparare:

Daţi lămâia pe răzătoare.

Apoi stoarceţi lămâia şi puneţi zeama şi coaja într-un bol.

Adăugaţi peste zeama şi coaja de lămâie oţetul şi usturoiul zdrobit.

Faceţi un bucheţel din frunzele de busuioc, apoi tocaţi-le. După ce le-aţi tocat, puneţi frunzele în bolul în care aţi pus usturoiul, oţetul, coaja şi zeama de lămâie.

Adăugaţi uleiul de măsline.

Amestecaţi.

Tăiaţi carnea felii subţiri şi puneţi-le la marinat în sosul pe care l-aţi făcut mai devreme. Întoarceţi bucăţile de carne pentru a pătrunde cât mai bine sosul în ele şi lăsaţi-le la marinat între 30 de minute şi o oră, nu mai mult.

Pregătiţi grătarul sau tigaia grill şi puneţi carnea pentru a o frige.

Când serviţi, decoraţi cu o frunză de busuioc.

Sursa: simplyscratch.com

Mai multe