FOTO Ruladă de cartofi cu spanac

8 martie 2015   Altele

Dacă vrei să prepari cartofii altfel, găteşte şi tu această delicioasă ruladă. O poţi face rapid şi arată excelent.

Ai nevoie de

7 cartofi 300 g spanac congelat 2 ouă 150 g muşchi ţigănesc 2 cepe 150 g făină sare piper 3 căţei de usturoi ulei

Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcească, apoi îi cureţi şi îi dai prin răzătoare. Faci un aluat din cartofii raşi, din făină, din ouă şi puţină sare, pe care îl frămânţi bine.

Încingi ulei într-o tigaie, pui spanacul, un praf de piper şi usturoiul zdrobit. Sotezi uşor spanacul, câteva minute, la foc mic. Dai deoparte.

Pui ulei în altă tigaie, laşi să se încingă şi căleşti ceapa tăiată mărunt, împreună cu muşchiul tocat cubuleţe. Ţii pe foc câteva minute.

Întinzi aluatul cu un sucitor, în foaie subţire, pui la mijloc umplutura şi rulezi uşor. Înveleşti rulada în folie alimentară, legi la capete şi fierbi într-o tavă, 15-20 de minute, la foc potrivit. Ai grijă să o întorci pe o parte şi pe alta. O serveşti caldă. Poţi să faci o garnitură din ceapă călită şi muşchi.

Mai multe