FOTO Spaghete cu chifteluţe

5 august 2014   Altele

Dacă-ţi plac spaghetele în diferite combinaţii trebuie neapărat să încerci spaghete cu chifteluţe. Cu siguranţă vei vrea să încerci din nou. Ingrediente Pentru chifteluţe

1 kilogram de carne de vită (5 % grăsime)

1 pâine albă, fără coajă, înmuiată în lapte.

¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat

¼ cană praz, tocat

½ linguriţă chimion

½ cană brânză parmezan răzuită

1 ou mare

sare şi piper, după gust

ulei de măsline

Pentru sos

1 ceapă tocată

3 căţei de usturoi, mărunţit

2 roşii

1 conservă de roşii în bulion

foi de dafin

1 linguriţă zahăr

Pentru servire

1 pachet spaghete, gătite

brânză parmezan, răzuită

Mod de preparare

Alătură toate ingredientele pentru chifteluţe şi amestecă, folosindu-ţi mâinile. Pune compoziţia deoparte pentru 10 minute. Formează chifteluţe de ce mărime preferi.

Într-o cratiţă pe foc, pune ulei de măsline şi prăjeşte chifteluţele câte 5 o dată. Scoate uleiul din cratiţă şi spal-o.

În cratiţa curăţată, pune nişte ulei de măsline, cam 2-3 linguri şi sotează usturoiul pentru 2 minute. Adaugă ceapa şi soteaz-o până când se rumeneşte. Pune roşiile şi mai lasă pe foc pentru câteva minute.

Adaugă roşiile din conservă, foile de dafin, zahărul, sarea şi piperul. Acoperă cratiţa şi lasă pe foc încă 15 minute. Pune chifteluţele şi găteşte pentru 20 de minute, până când chifteluţele sunt gata.

Scoate foile de dafin şi asezonează cu sare şi piper, după gust. Serveşte chifteluţele peste spaghete cu brânză parmezan, răzuită.

Sursa: Olivia’s cuisine

Mai multe