FOTO Tabbouleh altfel
Ne-am obişnuit ca atunci când auzim de salata Tabbouleh să ne imaginăm mult bulgur şi mult pătrunjel. Dar ce-ar fi să facem Tabbouleh altfel decât cel tradiţional? Cu quinoa, pătrunjel şi sparanghel? Sunteţi invitaţii noştri să încercaţi reţeta! Ingrediente
1 cană quinoa uscată
1 mănunchi sparanghel
2 legături pătrunjel
1 cană frunze mentă
2 roşii, tocate
2 castraveţi mici, tocaţi
6 fire ceapă verde, tocate
2 căţei usturoi, pisaţi
zeama de la o lămâie şi jumătate
un sfert cană ulei măsline
o linguriţă şi jumătate sare
o pişcătură de nucşoară
piper, după gust
Mod de preparare
Fierbe două căni cu apă într-o oală de mărime medie. Adaugă quinoa şi puţină sare şi dă focul mai mic să fiarbă. Acoperă cu un capac şi lasă pe foc un sfert de oră.Dă la o parte de pe foc şi lasă oala acoperită, încă 10 minute. Afânează cu o furculiţă şi lasă deoparte.
Curăţă sparanghelul de capetele dure şi taie în bucăţi (vezi
) Dă-l deoparte.
Toacă sparanghelul şi punel-l în vasul de blender. Lasă-l să se facă până când obţii textura din imagine. Dă deoparte.
Spală pătrunjelul şi scurge-l bine.
Toacă pătrunjelul şi menta foarte fin.
Într-un vas mare, pune quinoa şi sparanghelul tocat.
Adaugă pătrunjelul, menta, ceapa verde şi castravetele.
Apoi, adaugă roşiile tocate, usturoiul pisat, zeama de lămâie, ulei de măsline, sare, piper şi nucşoara. Amestecă bine de tot. Gustă şi corectează gustul daca e nevoie.
sursa: cravinggreens.blogspot.ca