FOTO Tartă cu ciuperci
Niciodată parcă nu a fost mai bună o tartă aburindă cu ciuperci. Noi am preparat-o deja. Voi ce mai aşteptaţi?
Ingrediente
Pentru aluat
200 g unt 2 ouă 100 ml apă 300 g făină 1 praf de sare 1 vârf cuţit praf de copt
Pentru umpluturã
500 g ciuperci
200 g caşcaval
sare
piper
Pentru decor
1 roşie
1 ou
50 g caşcaval
pătrunjel verde
Mod de preparare
Pasul 1
Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat elastic. Dacă este prea moale, se mai adaugă făină. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă să se
odihnească 20 de minute.
Pasul 2
Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie şi se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare, iar ciupercile se spală, se pun la scurs şi se taie bucăţi mai mari.
Pasul 3
Peste aluatul din formă se pun ciupercile, se adaugă sare, piper şi caşcavalul ras. Se întinde a doua foaie şi se aşază peste umplutură. Se taie marginile dând
forma unei flori.
Pasul 4
Se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Când s-a rumenit, se unge cu oul bătut şi se mai lasă câteva minute. Se serveşte caldă, decorată cu felii de roşii, pătrunjel şi cu caşcaval ras.
sursa foto: Photoland