FOTO Tartă cu ciuperci

16 octombrie 2016   Altele

Niciodată parcă nu a fost mai bună o tartă aburindă cu ciuperci. Noi am preparat-o deja. Voi ce mai aşteptaţi?

Ingrediente

Pentru aluat

200 g unt 2 ouă 100 ml apă 300 g făină 1 praf de sare 1 vârf cuţit praf de copt

Pentru umpluturã

500 g ciuperci

200 g caşcaval

sare

piper

Pentru decor

1 roşie

1 ou

50 g caşcaval

pătrunjel verde

Mod de preparare

Pasul 1

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat elastic. Dacă este prea moale, se mai adaugă făină. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se lasă să se

odihnească 20 de minute.

Pasul 2

Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie şi se aşază într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare, iar ciupercile se spală, se pun la scurs şi se taie bucăţi mai mari.

Pasul 3

Peste aluatul din formă se pun ciupercile, se adaugă sare, piper şi caşcavalul ras. Se întinde a doua foaie şi se aşază peste umplutură. Se taie marginile dând

forma unei flori.

Pasul 4

Se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Când s-a rumenit, se unge cu oul bătut şi se mai lasă câteva minute. Se serveşte caldă, decorată cu felii de roşii, pătrunjel şi cu caşcaval ras.

sursa foto: Photoland

Mai multe