FOTO Tort de ciocolată glazurat
Un tort de ciocolată va fi, cu siguranţă, pe gustul oricui. Dacă poţi să-l prepari şi repede, atunci succesul este garantat. Încearcă o reţetă simplă, dar rafinată!
Dificultate: mică Preparare: 90' Pentru o tavă
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
150 g făină
150 g unt
1 plic zahăr vanilat
150 g ciocolată neagră
1 linguriţă praf de copt
2 linguriţe cacao
2 linguri dulceaţă de orice fel
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru glazură
100 g frişcă lichidă
100 g ciocolată neagră
Mod de preparare
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. Între timp baţi untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi amesteci cu ciocolata topită. Baţi ouăle, aproximativ 1 minut, unul câte unul, cu restul de zahăr şi zahărul vanilat.
Adaugi treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi le încorporezi în amestecul de ciocolată, cu coaja rasă de lămâie şi dulceaţa. La final, adaugi cacaua cernută şi amesteci bine până dispar cocoloaşele.
Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 180°, 45 de minute.
Pentru glazură, pui frişca pe foc, apoi adaugi ciocolată ruptă în bucăţi mai mici. Când compoziţia devine lichidă, se ia de pe foc. Decorezi blatul cu glazura de ciocolată şi laşi tortul la rece câteva ore.
sursa foto: Profimedia