FOTO Tort răcoros cu struguri

31 iulie 2014   Altele

Se face uşor, este răcoros şi cu siguranţă îţi vei impresiona familia dacă îl prepari. Acesta este tortul de struguri pe care ţi-l propunem.

Dificultate medie Preparare 120' Pentru 8 porţii

Ingrediente

Pentru blat

4 ouă

130 g zahăr pudră

120 g făină

15 g cacao

30 g unt

1 praf de sare

Pentru umplutură

250 ml frişcă lichidă

200 ml smântână

100 g zahăr pudră

20 g gelatină

400 g struguri albi şi roşii

Pentru decor

200 ml frişcă

50 g fulgi de migdale

zeama de la o jumătate de lămâie

zahăr tos

Mod de preparare

Pasul 1

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, untul topit şi la final încorporezi uşor făina cernută cu pudra de cacao.

Pasul 2

Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 40 de minute. Laşi să se răcească şi-l tai în două.

Pasul 3

Baţi frişca bine. Smântâna o mixezi cu zahărul şi o amesteci cu frişca. Adaugi gelatina înmuiată în prealabil şi topită pe foc, dar fără să dea în clocot şi omogenizezi.

Pasul 4

Aşezi o parte de blat în forma de tort, pui jumătate din cremă şi boabele de struguri spălate şi scurse.

Pasul 5

Pui restul de cremă şi acoperi cu a doua parte de blat. Îl dai la rece pentru cel puţin patru ore. Scoţi tortul din formă şi îl îmbraci cu frişcă.

Pasul 6

Tapetezi marginile cu fulgi de migdale şi deasupra îl decorezi cu boabe de struguri (ca în imagine) trecute prin zeamă de lămâie şi apoi prin zahăr tos.

sursa foto: Profimedia

Mai multe