FOTO Tort răcoros cu struguri
Se face uşor, este răcoros şi cu siguranţă îţi vei impresiona familia dacă îl prepari. Acesta este tortul de struguri pe care ţi-l propunem.
Dificultate medie Preparare 120' Pentru 8 porţii
Ingrediente
Pentru blat
4 ouă
130 g zahăr pudră
120 g făină
15 g cacao
30 g unt
1 praf de sare
Pentru umplutură
250 ml frişcă lichidă
200 ml smântână
100 g zahăr pudră
20 g gelatină
400 g struguri albi şi roşii
Pentru decor
200 ml frişcă
50 g fulgi de migdale
zeama de la o jumătate de lămâie
zahăr tos
Mod de preparare
Pasul 1
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, untul topit şi la final încorporezi uşor făina cernută cu pudra de cacao.
Pasul 2
Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili unsă şi tapetată. O introduci în cuptorul preîncălzit la 170° C pentru 40 de minute. Laşi să se răcească şi-l tai în două.
Pasul 3
Baţi frişca bine. Smântâna o mixezi cu zahărul şi o amesteci cu frişca. Adaugi gelatina înmuiată în prealabil şi topită pe foc, dar fără să dea în clocot şi omogenizezi.
Pasul 4
Aşezi o parte de blat în forma de tort, pui jumătate din cremă şi boabele de struguri spălate şi scurse.
Pasul 5
Pui restul de cremă şi acoperi cu a doua parte de blat. Îl dai la rece pentru cel puţin patru ore. Scoţi tortul din formă şi îl îmbraci cu frişcă.
Pasul 6
Tapetezi marginile cu fulgi de migdale şi deasupra îl decorezi cu boabe de struguri (ca în imagine) trecute prin zeamă de lămâie şi apoi prin zahăr tos.
sursa foto: Profimedia