Frigărui cu salvie la cuptor FOTO

6 martie 2016   Altele

O reţetă simplă, rafinată şi uşor de preparat, într-o combinaţie ameţitoare de carne macră, bacon, salvie şi usturoi. Fă-o şi tu în patru paşi!

Ingrediente (2 porţii)

1 muşchiuleţ porc de 600 g 4-5 felii bacon 4-5 frunze salvie 100 g unt sare piper 100 ml vin alb demisec 50 ml apă 2 beţe pentru frigărui 7 căţei usturoi

Mod de preparare

Cureţi, cu vârful unui cuţit bine ascuţit, muşchiuleţul de grăsime şi de pieliţe. Îl speli, îl usuci, îl tai felii groase de doi centimetri, apoi îl baţi uşor. Îţi

vor ieşi aproximativ opt felii de carne, le dai cu sare şi piper.

Aşezi pe patru dintre ele câte o frunză de salvie, apoi le îmbraci în feliile de bacon. Înfigi în beţele pentru frigărui o felie de muşchi înfăşurată în bacon, una simplă şi tot aşa până când epuizezi ingredientele.

Ungi cu unt o tavă pe care o vei da la cuptor, aşezi în ea frigăruile, pui pe deasupra restul de unt tăiat cubuleţe.

Torni vinul, apa, adaugi usturoiul mărunţit şi dai la cuptorul încins 40-45 de minute. Serveşti frigăruile stropite cu sosul format în tavă şi, dacă vrei, le însoţeşti cu salată verde şi cu cartofi.

Mai multe