Frigărui de peşte

10 octombrie 2014   Altele

Reţeta propusă de noi nu este chiar întâmplătoare. Pentru că am preparat aceste frigărui delicioase şi au fost atât de bune, încât nu ne-am putut abţine să nu vi le recomandăm.

Ingrediente

6 fileuri de peşte 3 ardei graşi de culori diferite 1 fir de praz

Pentru sosul marinat:

3 lămâi

5 linguri ulei (măsline)

1 linguriţă oregano şi cimbru

busuioc

sare

piper

Pentru maioneza de usturoi:

4 căţei de usturoi

3 linguri ulei

3 linguri iaurt

sare

Mod de preparare

Se amestecă într-un castron uleiul, zeama de la două lămâi, oregano, cimbru, busuioc, sare şi piper, preparând un sos marinat.  Se taie fileurile de peşte în

cuburi cu latura de 2 cm şi se procedează la fel cu ardeii graşi şi lămâia rămasă. Partea albă a prazului se taie rondele grosuţe.

Se zdrobesc căţeii de usturoi, se adaugă sare, după gust, şi ulei, puţin câte puţin, frecând ca la maioneză. La sfârşit, se adaugă iaurtul şi se amestecă bine.

Se înfig, pe ţepuşe de frigărui, bucăţile de peşte, alternând cu bucăţi de ardei, felii de praz şi cu bucăţi de lămâie. Peste frigărui se toarnă sosul marinat şi se lasă la rece 30 de minute, având grijă să fie întoarse de două ori în sos.

Se frig pe grătar, pe toate părţile, stropindu-le din când în când cu sos marinat, şi se servesc imediat, însoţite de maioneză de usturoi, servită alături.

sursa foto: Fotolia

Mai multe