Frigărui de pui

24 iulie 2014   Altele

Mergi cu familia la grătar şi vrei să prepari ceva rapid, pentru a vă mai rămâne timp liber? Încearcă aceste frigărui, bune să te lingi pe degete.

Dificultate mică Preparare 50’ Pentru 4 frigărui

1 dovlecel

1 ardei gras verde

250 g piept de pui

250 g muşchiuleţ de porc

200 ml ulei

25 ml oţet

zeama de la 3 lămâi

5 căţei de usturoi zdrobiţi

sare

piper

Speli carnea şi o şergi cu şerveţele absorbante, după care o tai cuburi. O aşezi într-un vas şi adaugi uleiul, oţetul, usturoiul, zeama de lămâie şi potriveşti de sare şi piper, acoperi şi laşi la frigider 6 ore. Speli dovlecelul bine şi-l tai rondele. Speli ardeiul, îl cureţi de seminţe şi îl tai pătrăţele.

Scoţi carnea şi o înfigi pe beţele de frigărui. Pui un pătrăţel de ardei, o bucată de carne de porc, una de pui şi o rondea de dovlecel. Procedezi aşa până când termini ingredientele. Frigi frigăruile pe grill, având grijă să le întorci, din când în când, pentru ca bucăţile de carne să se pătrundă bine.

Foto: Photoland/Photocuisine

Mai multe