Frigărui din piept de pui cu sos de ceapă caramelizată
O combinaţie absolut delicioasă pentru această zi de duminică la prânz!
Ingrediente 1 piept de pui 1 doză bere 2-3 linguri ulei de măsline 1 lingură boia de ardei dulce 1 praf busuioc sare piper
25 g unt
1 ceapă
piper
1 lingură ulei
sare
3-4 linguriţe zahăr brun
1-2 linguri oţet balsamic
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl cureţi de pieliţe şi-l tai fâşii înguste, cât să stea bine în ţepuşe. Pui într-un bol berea şi bucăţelele de carne, pe care le sărezi şi piperezi după gust, adaugi boiaua şi busuiocul, apoi uleiul de măsline. Laşi la marinat minimum 50 de minute. Încingi bine grătarul, înfigi fâşiile de pui în frigărui şi le pui pe foc. Le întorci din când în când, până se rumenesc uniform. Pentru sos, topeşti untul, adaugi uleiul şi, când se încinge, căleşti ceapa. Presari zahărul, sare şi piper, torni şi oţetul balsamic şi ţii la foc 30 de minute.