Friptură de miel cu sos pesto

25 februarie 2014   Altele

Vă recomandăm să încercaţi această reţetă cu friptură de miel cu sos pesto de Paşti, atunci când serviţi cina cu familia. Suntem siguri că toţi vor fi impresionaţi de gustul aromat al acestei fripturi.

Ingrediente:

1.5 kg pulpă miel 1 lingură ulei de măsline 1 lingură coajă de la o lămâie 1 lingură cimbru sare piper

1 ½ ceşti frunze de mentă

¼ ceşcă migdale

1 căţel de usturoi

2 linguri parmezan ras

2 linguri zeama de la o lămâie

¼ ceaşcă ulei de măsline

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 grade C.Pulpa de miel se pune într-o tavă şi se stropşte cu ulei. Se presară coaja de la lămâie şi cimbru, se adaugă piper şi sare după gust şi se dă la cuptor timp de 1 oră.

Între timp se pregăteşte un sos pesto. Într-un bol se pun migdalele fărâmiţate, frunzele de mentă, usturoiul şi parmezanul ras. Se adaugă zeama de la lămâie şi două linguri de apă rece. Se amestecă constant şi se adaugă treptat uleiul. Se amestecă din nou până se leagă. Se pune sare şi piper şi se dă la rece.

Când friptura de miel este gata, se scoate din cuptor, se înveleşte cu o folie şi se lasă aproximativ 15 minute să stea în aburi pentru a lua un gust deosebit.

friptura

Se taie felii, se serveşte aceasta friptura de miel cu sos pesto şi cu o garnitură la alegere.

Coaste de miel marinate

Coaste de miel marinate

Pachetele cu cartofi zdrobiti

Pachetele cu cartofi zdrobiti

Drob de miel

Drob de miel

Sursa: taste.com.au

Mai multe