Friptură de porc în sos de bere
Vrei să pregăteşti o friptură apetisantă de porc? Încearcă reţeta gustoasă în sos de bere.
Ingrediente
1 kg carne de porc
1 căţel de usturoi, pisat
4 cepe, tocate
50 g unt
3-4 linguri miere
500 ml bere neagră
100 ml ulei
cimbru, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Friptură de porc în sos de bere
Într-o tigaie, căleşti 2 ceape şi usturoiul în untul topit. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Torni berea şi o laşi pe foc aproximativ 10 minute, până scade la jumătate. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. O ungi bine cu ulei.
Într-o tavă, pui ceapa rămasă, apoi aşezi carnea. O ungi cu mierea, apoi o dai la cuptorul încins 1 oră. Stropeşti carnea cu sosul de bere şi o mai ţii la cuptor până se rumeneşte. Serveşti cu ce garnitură doreşti.
Sursa foto 123 rf