Friptură de porc la tavă cu cartofi

29 octombrie 2016   Altele

Gurmanzii salivează deja numai cu gândul la acest preparat!

Ingrediente:

1 kg cotlet de porc

150 g bacon

1 kg cartofi

sare

piper

rozmarin

1 căpăţână de usturoi, tăiată

200 ml supă de legume

Mod de preparare:

Cureţi de pieliţe şi speli cotletul. Îl ştegi şi îl înfăşori în feliuţele de bacon.

Speli şi cureţi cartofii, îi tai pe lung şi îi aşezi lângă carne. Presari rozmarinul şi usturoiul tăiat, torni supa de legume şi dai la cuptor tava acoperită cu folie de aluminiu. Ai grijă ca folia să nu atingă ingredientele.

Laşi la cuptor aproximativ 1 oră. Dai folia deoparte şi laşi să se rumenească carnea şi să scadă zeama din tavă. La final dai cu sare şi piper.

Dificultate mică

6 porţii

Timp de preparare: 2 h

Mai multe