Friptură de pui cu cartofi la cuptor

16 octombrie 2015   Altele

Friptura de pui cu cartofi la cuptor este o mâncare simplă, uşor de preparat. Dar tocmai pentru că este şi delicioasă şi uşor de preparat, nu ezităm niciodată să o preparăm atunci când ideea acestei reţete ne face cu ochiul. Noi nu mai stăm pe gânduri. Voi, ce mai aşteptaţi?

Friptură de pui cu cartofi la cuptor - Ingrediente

500 g ciocănele 1 kg cartofi 50 ml ulei de măsline ½ pahar apă sare piper boia dulce

Friptură de pui cu cartofi la cuptor - Cum se prepară

Se spală ciocănelele de pui, se freacă bine cu sare şi se dau prin boia dulce de ardei. Se aşază într-un vas termorezistent. Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se pun în vas, printre ciocănelele de pui. Se toarnă ulei de măsline, se adaugă apa, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu (pe care o înţepăm din loc în loc cu furculiţa) şi se dă

la cuptor la foc mic. Când este aproape gata, se scoate folia şi se dă focul mai tare, ca să se rumenească puiul. Se serveşte caldă, cu o garnitură de salată sau murături.

Mai multe