Friptură de pui cu cartofi la cuptor

12 septembrie 2014   Altele

Aroma puternică învăluie casa. În cuptor sfârâie mâncarea şi totul este pregătit pentru musafiri.

Ingrediente

500 g ciocănele 1 kg cartofi 50 ml ulei de măsline 1/2 pahar apă sare piper boia dulce

Mod de preparare

Se spală ciocănelele de pui, se freacă bine cu sare şi se dau prin boia dulce de ardei. Se aşază într-un vas termorezistent.

Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se pun în vas, printre ciocănelele de pui. Se toarnă ulei de măsline, se adaugă apă, se acoperă vasul cu o folie de aluminiu (pe care o înţepăm din loc în loc cu furculiţa) şi se dă la cuptor la foc mic.

Când este aproape gata, se scoate folia şi se dă focul mai tare, ca să se rumenească puiul. Se serveşte caldă, cu o garnitură de salată sau murături.

Mai multe