Friptură de pui cu garnitură

22 martie 2015   Altele

Pregăteşte o friptură de pui cu garnitura delicioasă pentru întreaga familie. dacă mai pui şi nişte cartofi umpluţi lângă ea, atunci este desăvârşită.

Ai nevoie de

1 pui 4 căţei usturoi sare piper 1-2 linguri unt

6 cartofi

100 g caşcaval ras

100 g şuncă

200 g ciuperci

sare

piper

2 roşii

2 linguri ulei

3 linguri unt, pentru uns tava

Mod de preparare friptură de pui cu garnitura

Încingi cuptorul. Speli puiul, îl freci cu sare, piper, usturoi zdrobit şi unt atât pe interior, cât şi pe exterior. Îl dai la frigider 1-2 ore. Torni apă într-o tavă şi o bagi în cuptor sub grătar. Laşi puţin, apoi aşezi puiul deasupra tăvii şi îl coci aproximativ 80 de minute, la foc mediu. Ca să se rumenească uniform, îl poţi întoarce cu grijă. Îl scoţi şi îl aşezi pe un platou.

Pentru garnitură, speli cartofii şi îi fierbi, în coajă, în apă cu sare. Îi scoţi şi îi laşi la răcit. Îi cureţi, îi tai jumătăţi şi îi scobeşti cu grijă să nu-i rupi, păstrând miezul scos. Încingi uleiul şi pui la călit şunca, ciupercile şi roşiile spălate şi tăiate cubuleţe. Le ţii până se evaporă apa lăsată de ciuperci, amesteci din când în când, potriveşti gustul de sare şi piper şi le laşi la răcorit.

Încorporezi miezul păstrat şi umpli cartofii. Presari caşcaval, îi aşezi într-o tavă unsă cu unt. Îi dai la cuptor până când se rumeneşte caşcavalul. Serveşti friptura de pui cu garnitura de cartofi umpluţi.

Friptură de porc cu ceapă

Friptură de porc cu ceapă

Friptură haiducească de porc

Friptură haiducească de porc

Pui cu ciuperci în sos de vin

Pui cu ciuperci în sos de vin

foto: Profimedia

Mai multe