Friptură de vită cu cartofi la tigaie
Vrei să pregăteşti o masă apetisantă? Încearcă reţeta de friptură de vită cu cartofi la tigaie. O reţetă simplă, gustoasă şi extrem de uşor de făcută. Este ideală când ai musafiri şi ceva rapid de pregătit.
Ingrediente pentru friptură de vită cu cartofi la tigaie
650 g carne de vită, feliată subţire
650 g cartofi, feliaţi
1 lingură ulei
3 linguri unt
5 căţei de usturoi, pisaţi
1 linguriţă cimbru, tocat
1 linguriţă rozmarin, tocat
1 linguriţă oregano
1-2 linguri sos de soia, opţional
sare
piper
Mod de preparare – Friptură de vită cu cartofi la tigaie
Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Într-o tigaie, încălzeşti uleiul şi 1 lingură de unt. Rumeneşti cartofii 8-10 minute. Transferi pe o farfurie.
Topeşti restul de unt în tigaie. Căleşti usturoiul împreună cu mirodeniile aproximativ 1 minut. Rumeneşti carnea, până se pătrunde bine. Adaugi sosul de soia. Combini cu cartofii. Serveşti imediat.