Friptură de vită cu ghimbir FOTO

12 mai 2016   Altele

Ghimbirul a fost descoperit în urmă cu 5000 de ani, când indienii şi vechii chinezi îl considerau o rădăcină tonică şi bună pentru toate bolile. Odată cu trecerea timpului, el a devenit foarte scump, precum multe alte condimente. Poţi prepara o delicioasă friptură de vită cu ghimbir. Nu uita că rădăcina de ghimbir poate fi păstrată mai multe săptămâni la rece, ferită de umezeală. Pudra se ţine într-un recipient închis ermetic, într-un loc rece şi uscat, şi trebuie consumată cât mai repede.

Friptură de vită cu ghimbir - Ingrediente (5 porţii)

150 g unt 200 g făină 250 ml lapte piper sare 500 g muşchi de viţel 2 linguriţe pudră de ghimbir ulei pentru prăjit ciuperci sotate salată de castraveţi cu roşii

Friptură de vită cu ghimbir - Mod de preparare

Topeşti untul într-o cratiţă. Adaugi 50 g de făină şi amesteci să nu se formeze cocoloaşe. Torni laptele cald şi omogenizezi până se îngroaşă. Presari sare şi piper după gust. Dai deoparte.

Amesteci restul de făină cu ghimbirul într-o farfurie. Speli şi tamponezi carnea, apoi o tai felii.

Dai fiecare bucată de carne prin sosul gros, apoi prin amestecul de ghimbir cu făină, pe ambele părţi.

Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti bucăţile de carne pe ambele părţi, la foc iute. Dai deoparte pe un şervet pentru a elimina surplusul de grăsime. Serveşti calde

cu garnitură de ciuperci şi cu salată.

foto: profimedia

Mai multe