Friptură de vită cu legume şi orez
O mâncare ce va fi cu siguranţă pe gustul tău, friptură de vită cu legume şi orez.
De ce ai nevoie pentru friptură de vită cu legume şi orez
500 g carne de vită
300 g mazăre
3 morcovi
coriandru
8 căţei de usturoi
200 g roşii pasate
4 linguri ulei
1 praf de sare
piper
300 g orez
1 l apă
Cum se prepară friptura de vită cu legume şi orez
Tai carnea de vită cubuleţe şi o fierbi în apă cu sare până când începe să intre furculiţa cu uşurinţă în ea, iar apa a scăzut. Adaugi mazărea, roşiile pasate, morcovii tocaţi, căţeii de usturoi şi 2 linguri ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi coriandru tocat. Laşi să fiarbă până se pătrund legumele şi carnea.
Fierbi orezul în apă cu sare şi 2 linguri cu ulei. Când a scăzut apa din orez, îl dai deoparte şi-l acoperi cu un capac. Îl laşi 15-20 de minute, apoi îl serveşti cu friptura de vită cu legume.