Friptură de vită la grătar
Într-adevăr, e vremea grătarelor şi trebuie să fim pregătiţi pentryu orice ieşire în aer liber cu familia ori cu prietenii. Dar pentru asta ai nevoie de idei. Una dintre ele poate veni chiar de la noi, care îţi propunem o delicioasă reţetă de friptură de vită la grătar.
Friptură de vită la grătar - Ingrediente (4 porţii)
1 kg antricot de vită ½ ceapă tocată 2 linguri pătrunjel tocat ½ cană măsline feliate 3 căţei usturoi pisaţi 4 linguri sos de soia piper sare coriandru rozmarin proaspăt
Friptură de vită la grătar - Cum se prepară
Speli carnea şi o porţionezi. Amesteci într-un vas mare toate ingredientele împreună cu carnea. Ai grijă să acoperi bine fripturile. Laşi deoparte o jumătate de oră, într-un vas acoperit sau într-o pungă sigilată, la frigider.
Pregăteşti grătarul. Când acesta s-a încins, pui fripturile la făcut având grijă să nu se ardă. Le frigi pe fiecare parte atât de mult cât este pe gustul tău. Serveşti ca atare, cu garnitură sau cu o salată.