Friptură de vită la grătar
Cu siguranţă ai mai gătit friptură de vita la gratar până acum, dar niciodată în combinaţie cu brânză, bacon, arpagic şi unt. Trebuie neapărat să încerci.
Ingrediente
1 baton de unt nesărat, la temperatura camerei ¼ cană brânză cu mucegai, mărunţită (şi în plus pentru garnitură) 1 lingură bacon gătit, mărunţit 1 lingură arpagic mărunţit 1/8 lingură sare 2 cotlete 2 linguri de ulei de măsline extra virgin sare şi piper
Pentru legume
1 ceapă mare
1 cană mare de roşii cherry
450 g bamă
ulei de măsline extra virgin
sare şi piper
Mod de preparare
Pentru friptura de vita
Folosind o furculiţă, combină untul, brânza cu mucegai, baconul, arpagicul şi sare, într-un bol mic. Formează din acestă combinaţie un rulou, înfăşoară-l în folie de plastic şi pune-l la frigider pentru 1 oră.
Pregăteşte grătarul la foc mare. Unge cotletele cu ulei de măsline şi presară pe ambele părţi sare şi piper. Pune fripturile de vita pe grătar şi lsasă-le câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Ia-le de pe foc şi pune deasupra felii din untul preparat anterior. Lasă deoparte 10 minute înainte şi serveşte friptura de vita alături de legume la grătar.
Legume la grătar
Curăţă ceapa şi tai-o în bucăţi. Unge-le cu sare şi piper.
Stropeşte roşiile şi bama cu ulei de măsline şi asezonează-le cu sare şi piper. Găteşte legumele într-o tigaie până când sunt gata. Se servesc imediat alături de friptură.
Sursa: Shouternboy dishes