Friptură de viţel

7 mai 2016   Altele

Special pentru un răsfăţ în această zi de sâmbătă, prepară o gustoasă friptură de viţel.

Ingrediente (1 tavă)

1,5 kg pulpă viţel 50 g slănină 1 ceapă 200 ml vin alb rozmarin 500 ml supă de carne sare piper 1 lingură unt 4-5 cartofi

Mod de preparare

Tai ceapa şi slănina bucăţi. Crestezi din loc în loc pulpa de viţel şi o împănezi cu slănină şi ceapă. Ungi pulpa cu unt, o condimentezi cu sare şi piper după gust, rozmarin mărunţit şi o pui în tavă, după care o dai la cuptor un sfert de oră. Torni vinul în tavă şi, după ce a scăzut, adaugi supa de carne şi cartofii tăiaţi după dorinţă. Stropeşti din când în când friptura cu sosul format în tavă şi o ţii până se rumeneşte.

Mai multe