Friptură în crustă
27 decembrie 2013
Altele
Preparare 1 h 30’ Dificultate medie Porţii 4
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc
150 g măsline verzi
1 ceaşcă de pesmet
2 linguri muştar
2 căţei de usturoi curăţaţi
1 legătură de pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea de pieliţe, o presari cu sare şi piper, o rulezi şi o legi cu aţă de bumbac. O dai la cuptor până se rumeneşte pe jumătate.
Separat, mixezi măslinele împreună cu pesmetul, muştarul, usturoiul, pătrunjelul şi adaugi sare şi piper, după gust.
Scoţi friptura in crusta din cuptor, desfaci aţa, întinzi apoi pasta de măsline asemenea unui capac şi o dai la cuptor până când pasta capătă o culoare aurie.
Serveşti friptura in crusta, dacă vrei, cu piure, pe care îl poţi pune pe platou cu ajutorul unui poş sau cu o pungă tăiată la un colţ.