Friptură în sos de vin
Nu mai ştii ce să găteşti pentru tine şi familia ta? Venim noi în ajutorul tău. Îţi propunem următoarea reţeta de friptura in sos de vin care va fi pe gustul tuturor. Spor la gătit!
Ingrediente:
500 g carne de vită 1 cană vin roşu sec 100 ml ulei 4 felii şuncă Praga 100 g caşcaval sare piper pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi o usuci cu un şerveţel absorbant. Tai carnea de friptura. Încingi o tigaie cu puţin ulei. Rumeneşti fripturile câte 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, le transferi într-un vas termorezistent. Încingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vinul, sarea şi piperul. Torni peste fripturi şi acoperi vasul cu folie de aluminiu. Laşi friptura in sos de vin la copt cam 1 oră.
Feliezi caşcavalul, dai folia deoparte de pe friptură, şi-l aşezi deasupra împreună cu şunca. Piperezi şi ornezi cu frunze de pătrunjel. Laşi friptura in sos de vin la cuptor încă 10 minute.
Friptura de porc in sos de bere
Friptura de porc in sos de bere
Dificultate medie
Timp de preparare: 2h 30’
4 porţii