Friptură pe pat de fasole

2 noiembrie 2014   Altele

Este sezonul pentru fasole nouă. Şi nu e neapărat nevoie să prepari iahnie sau fasole bătută. Ideea noastră e altfel şi sigur îţi va plăcea.

Ingrediente

300 g fasole albă 4 pulpe de pasăre 4 felii bacon 4 rămurele de salvie sare 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi 2 roşii 1 rădăcină de ţelină 3 linguri ulei frunze de cimbru piper 150 ml vin alb

Mod de preparare

Fasolea se lasă la înmuiat peste noapte, se clăteşte şi se pune la fiert. Se schimbă apa de două ori în timpul fierberii, se scurge şi se lasă să se răcească. Se taie pulpele de

pasăre pe o parte şi se aşază în fiecare tăietură câte o felie de bacon şi o crenguţă de salvie. Se strânge carnea şi se leagă pulpele cu sfoară alimentară.

Ceapa se taie mărunt, usturoiul felii, roşiile şi ţelina cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă fasolea, roşiile, ţelina şi frunze de

cimbru tocate mărunt, după gust.

Se condimentează cu sare şi piper, se amestecă şi se lasă pe foc cinci minute. Se pune fasolea într-un vas, se aşază deasupra pulpele, se toarnă 150 ml de vin alb şi 150 ml de apă. Se acoperă vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Se scoate capacul sau folia şi se lasă la cuptor până când pulpele sunt rumenite frumos.

sursa foto: ImageFood

Mai multe