Fursecuri cu alune de pădure

1 martie 2016   Altele

Insistăm pentru această reţetă să foloseşti alune de pădure, pentru că sunt mai aromate şi mai savuroase. Le poţi însă înlocui, dacă vrei, cu migdale. Musafirii tăi, invitaţi cu fursecuri cu alune de pădure, vor fi de-a dreptul cuceriţi.

Fursecuri cu alune de pădure - Ingrediente (1 tavă)

250 g făină 150 alune de pădure nesărate 100 g unt 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat

1 albuş

1 lingură zahăr pudră

1 praf de sare

1 linguriţă zeamă de lămâie

50 g alune de pădure

Fursecuri cu alune de pădure - Cum se prepară

Alunele de pădure se ­introduc la cuptor pentru ­10 minute, se lasă la răcit şi apoi se macină. Se freacă untul cu zahărul pudră, se adaugă oul, apoi făina, alunele măcinate, praful de copt şi zahărul vanilat. Se obţine un aluat mai tare, care se dă la frigider pentru o oră.

Pentru bezea se bate albuşul spumă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi zeama de lămâie şi se continuă baterea până când zahărul s-a topit.

Se formează din aluat bulgăraşi, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se face cu ajutorul unei alune o adâncitură în mijlocul fiecărui fursec şi se introduc la cuptor pentru 20 de ­minute.

Cu 10 minute înainte să se scoată din cuptor, se pune o jumătate de linguriţă de bezea şi câte o alună pe fiecare fursec şi se introduc din nou la cuptor până se rumenesc.

Mai multe