Fursecuri cu cremă
Un desert special pe care-l puteţi încerca cu încredere pentru masa de Paşte, dar îl puteţi face şi atunci când vreţi să vă răsfăţaţi. Aceste fursecuri cu crema sunt foarte gustoase, vă trebuie doar puţină răbdare, câteva ingrediente şi reţeta este gata.
Ingrediente:
Pentru aluat: 375 g făină 250 g unt 2 gălbenuşuri 125 g zahăr pudră coaja rasă de la ½ lămâie 1 vârf praf de copt Sare
150 g frişcă lichidă
100 g ciocolată
1 lingură esenţă de rom
1 ciocolată topită
bomboane de menaj colorate
Mod de preparare:
Pentru cremă rupi ciocolata în pătrăţele şi o topeşti pe baie de aburi împreună cu frişca. Dai deoparte şi adaugi esenţa de rom. După ce s-a răcit, bagi vasul la frigider, unde îl ţii o oră. Îl scoţi şi baţi crema cu mixerul până capătă consistenţa unei smântâni groase.
Între timp prepari fursecurile. Cerni făina, adaugi gălbenuşurile, zahărul pudră, untul la temperatura camerei, coaja de lămâie, praful de copt şi sare după gust. Omogenizezi bine toate îngredientele, până obţii un aluat fraged, pe care-l dai la rece 1 oră.
Împarţi aluatul de fursecuri în două şi întinzi câte o foaie din care faci fursecuri în formele pe care ţi le doreşti. Din aluatul rămas întinzi o nouă foaie şi faci alte fursecuri. Repeţi procedeul până termini aluatul.
Pui fursecurile într-o tavă tapetată şi dai la cuptor pentru 10-15 minute, până devin uşor arămii. Le laşi să se răcească după care le ungi cu cremă de ciocolată şi le lipeşti.
Pentru decor, topeşti ciocolata şi o întinzi peste aceste fursecuri cu crema. Deasupra presari bomboane colorate.
Fursecuri cu budinca de vanilie