Fursecuri cu gem

25 noiembrie 2013   Altele

Porţii 1 tavă Dificultate mică Preparare 1h

Ingrediente:

100 g unt

100 g zahăr pudră

1 albuş

200 g făină

un vârf de cuţit de sare

gem de fructe

1 pacheţel zahăr vanilat

Mod de preparare:

Amesteci, cu ajutorul unui mixer, untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul pudră, cu zahărul vanilat şi cu albuşul.

Adaugi în compoziţie făina cernută şi sarea mixând continuu. Aluatul obţinut îl pui pe o masă uscată presărată cu făină. Frămânţi bine aluatul şi formezi o bilă pe care o înfăşori într-un prosop şi o laşi să se odihnească 10 minute.

Formezi din aluat o baghetă cu diametrul de 2 cm şi tai bucăţi de 3 cm şi formezi biluţ. În interiorul fiecăreia, cu ajutorul degetului mare, faci o adâncitură. Pui fursecurile pe o tavă cu hârtie de copt şi le dai la frigider pentru 30 de minute.

Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, pentru 15-20 de minute. După ce se răcesc, le umpli cu gem de fructe.

Mai multe