Fursecuri cu gem şi bezea
Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 150 g zahăr sare ¾ linguri praf de copt ¼ lingură bicarbonat de sodiu 2 pliculeţe zahăr vanilat 12 linguri unt la temperatura camerei 3 ouă gem de căpşuni
150 ml apă rece
8 linguri zahăr
2 pachete de gelatină incoloră
3 albuşuri
2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Omogenizezi toate ingredientele cu ajutorul mixerului până devin un aluat. Formezi o bilă mare din el, pe care o înfăşori în folie alimentară şi-o dai la rece pentru o oră. Încingi cuptorul şi aşezi o foaie de copt într-o tavă. Presari puţină făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi, cu sucitorul, o foaie de un centimetru grosime. Cu o formă pentru fursecuri sau cu un pahar cu gura îngustă formezi fursecuri. Din aluatul rămas întinzi o altă foaie şi procedezi la fel, şi tot aşa până când termini toată coca. Aşezi fursecurile în tavă, cu spaţii între ele ca să nu se lipească
şi coci până devin arămii. Pui o linguriţă de gem de căpşuni pe un fursec şi acoperi cu altul. Procedezi la fel până când termini ingredientele. Între timp, prepari bezeaua. Pui zahărul, 100 ml apă rece, amesteci şi ţii pe foc până se dizolvă. Laşi 2-3 minute să clocotească. În restul de apă dizolvi gelatina, apoi, pe baie de aburi, o încălzeşti 2-3 minute. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi siropul de zahăr, în fir subţire, amestecând uşor, apoi încorporezi gelatina şi zahărul vanilat.
Ţii bezeaua două ore la temperatura camerei şi, cu ajutorul unui poş sau al unei pungi tăiate la un capăt, ornezi fursecurile cu bezea pe ambele părţi.