Fursecuri din ovăz cu stafide

18 aprilie 2018   Altele

După ce ai muncit din greu pentru cozonac şi pască, acum te poţi relaxa cu o reţetă uşoară de desert.

1½ cană făină

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă scorţişoară măcinată

½ linguriţă de sare

1 vârf de linguriţă de nucşoară măcinată

1 cană (2 pacheţele) de unt nesărat, la temperatura camerei

1 cană (220 g) zahăr brun

½ cană (110 g) zahăr tos

2 ouă mari

1 linguriţă extract de vanilie

3 căni (660 g) fulgi de ovăz

330 g stafide

Încălzeşti cuptorul la 200°. Într-un castron, amesteci la un loc făina, praful de copt, scorţişoara, sarea şi nucşoara. Cu mixerul, freci untul şi cele două feluri de zahăr la viteză medie-mare circa 2-3 minute. Pe rând, adaugi ouăle, apoi vanilia. Reduci viteza la mică şi treptat adaugi amestecul de făină şi mirodenii, amestecând doar până se combină. Apoi adaugi fulgii de ovăz şi stafidele cu mâna. Iei cu lingura din compoziţie şi le dai drumul  tava de copt, lăsând 4-5 cm între ele. Dai la cuptor, timp de 12- 14 minute, sau până se rumenesc, la jumătatea timpului întorcând tava. Le laşi la răcit în tavă. Le poţi depozita într-un recipient închis, la temperatura camerei, timp de 5 zile.

Sursa: https://www.realsimple.com/food-recipes

https://www.realsimple.com/food-recipes

Mai multe